Sami Günal

Güneydoğu Anadolu’nun batısı ve Akdeniz’in doğusunu içine alan ortak iki coğrafi kültürün kesiştiği noktanın Çukurova’ya bulaşmış tarafındaki bereketli topraklar üzerinde dünyaya gelmiştir. İlkokulu söz konusu ovadaki köyünde okuduktan sonra orta ve lise düzeyindeki kapışmalarını vermek üzere, akıp giden yılların yaz mevsimleri hariç, Gaziantep’i mesken tutmuştur. Bir yılda, dört yakınının evinde parça parça konaklamak zorunda kalınca hayatın zorluğunu daha on bir yaşındayken öğretmişler ona. Çocuk yaşında ırgatlık, muavinlik ve bakkallık yapmıştır. Ankara’ya yüksek yüksek mektepler okumaya gelmiştir. Ortaokulun birinci sınıfındayken mecburiyetten dört ev değiştirmesinden esinlenerek bir yandan okula devam ederken diğer yandan da “yüksek tahsilim de dört dörtlük olsun” diye dört kez üniversite sınavını kazanabilmeyi becerebilmiştir. Fakat ta ilkokuldan bu yana formel eğitim-öğretimlerle uyuşamadığı için hiçbirinin tadını tuzunu bulamamıştır. Aradığımı bulabilir miyim, hevesiyle bu sayıyı arttırmış fakat “dört dörtlük” ahengini bozmamak için diğer okullarının adlarını telaffuz dahi etmemiştir.

“Ben Kimim ve Yazarın Soytarılığı” ile “Bu da Oldu” adlı “Öyküsel Denemeler”  olarak adlandırdığı türden iki ayrı kitabın yazarıdır. İçinde bulunduğumuz günlerde “Portreler” adlı üçüncü kitabının hazırlığını sürdürmektedir. İçeriğinde kamuoyuna mal olmuş kişilerden tutunuz da sosyal hayat içinde kendi yaşamına dokunmuş ünsüz kişilere kadar karakterler olacak. Sonrasında ise planlanmış 2 farklı kitap çalışmam daha olacak. Bu projeler dışında bir de sinema üzerine olan yazıları ve sanat insanlarıyla yaptığı röportajları kitaplaştırma teklifi almıştır.

Tek yazın türüne bağlı kalmaksızın değişik alanlarda kalem oynatmaktadır. Sabit köşe yazarlığının yanında beş ayrı süreli yayın organında çok sayıda yazıları yer almıştır. Kendisine en yakışan işin yazarlık olduğunu düşünmektedir.